Bejelentés


VargaNyúl Minden ami nyúl


Ingyenes Angol online nyelvtanfolyam kezdőknek és újrakezdőknek.
+
Ingyenes tanulmány:
10 megdöbbentő ok, ami miatt nem megy az angol.Törpe kosorrú nyúl:

Ez a nyúlfajta még igen fiatal, ezért a standard meghatározásánál több eltérés is lehet országonként.
Jellemzői: Tömör, erős testfelépítés. A fej kerek, széles; a profil erősen kerek úgynevezett kosorr. A korona kifejezett. A szemek fényesek kerekek. A fül széles, lekerekített végű, jól szőrözött. A mellkas széles, mély. A farok egyenes és jól szőrözött.
Minden elismert nyúlszínben tenyésztik.

Oroszlánfejű kosorrú törpenyúl:

A standard megegyezik a törpe kosorrúéval. Eltérés / amiről a nevüket is kapták / a sörény ami 5-7,5 cm hosszú, a fej körül helyeződik el és ráterjed a nyak mögötti „V” részre is.
Minden elismert nyúlszínben tenyésztik


Kistestű cser nyúl:

A sporttenyésztők által kedvelt fajtát először egy Cox nevű angol tenyésztő mutatta be 1897-ben. A fajta kialakításában félvad istállónyulak, a holland ezüst és a belga vitás vettek részt. A tenyésztői munka hatására fekete, kék és barna színváltozata is létrejött. Érdekesség, hogy a fekete cser színben rex mutáció is jelentkezett.
A cser nyulaknak sajátos színjegyei vannak. A fej rajzolata az élesen elhatárolt keretezésből az orrlyukaknál, az egyenletesen zárt, széles okulákból, az állkapcsoknak a nyakszirtig húzódó keretezéséből, a cserszínnel keretezett fülekből és két, a fültöveknél elhelyezkedő, cserszínű foltokból áll. A törzs rajzolata körbefogja a cserszínű mellet, és az álltól kezdődően a mellső lábak között haladva a has színében folytatódik. A lángoló vörös cserszín a hasnál egészen a szőr tövéig ér. A mellső és a hátulsó lábak belső felei cserszínűek. A nyakon található ék hasonló színű. A fedőszőr fényes árnyalatú, az aljszőrzet a test felső oldalán mély sötétkék, fehér keveredés nélkül.
 Az ideális testsúlya 2,5-3,25 kg.
/ forrás: Harangi Sándor: Nyúltenyésztés egyetemi jegyzet-2005 /


Magyar óriás nyúl:

A magyar óriás fajtát, mint nemzeti fajtát kezeljük, előírásai a hazai szokványok vonatkoznak.
A test hosszú, erős, hengeres, terjedelmes. A mellső lábak erősek, egyenesek, szélesen állnak, félmagas tartást adnak. A hátsó lábak erősek, szélesen lépnek. A fej rövid nyakkal csatlakozik a törzshöz. Ideális testhosszúság 60 – 65 cm fölött, a fülek hosszúsága 15 – 17cm. /A testtartás középmagas, erős, szélesen álló lábakkal. A nyak rövid, a mellkas széles./ A pehelyszőrzet sűrű, erős, egyenletes. A fedőszőr szálkás, a szálak hossza 3 – 4 cm.
A leggyakoribb színe a fekete vadas, a legvilágosabb a nyúlszürke.
Ebben a színtípusban vörös-barnásvörös közbenső színt látunk, szélesen és a kékes pehelyszőrtől élesen elhatárolódik. A hason a szín fehér, ugyanilyen a lábak belső oldalán, és az áll alatt, a fehér alatt azonban kékes alappal. A nyakszirt éke és a hasalji foltok intenzív barnásvörösek. A fülek fekete kerettel szegélyezettek. A farok felső oldala pettyes, az alsó fehér.
A vadszürke szín valamivel sötétebb árnyalatú. A fedőszőrök sötéten satírozottak, a közbenső szín nem olyan széles és nem olyan barnásvörös. A fül szélesebben szegélyezett, a mell és az oldalak valamivel világosabbak. Minden egyéb u. olyan, mint a nyúlszürkénél.
Sötétszürke a testen egyenletesen elosztott sötét satírozású fedőszín. Csak a hasi fedőszőrök világosabbak valamivel a hát fedőszínénél. Az alsó szín sötétkék, az áll sötétszürke, a nyakszirti ék csak éppen elválik a kerettől. A szemek mindhárom eddigi színnél barnák, a karmok sötéten pigmentáltak.
A vasszürke(vasderes) fedőszőre az egész testen egyenletes sötéten satírozott. A nyakszirti ék kissé jelzett. A has, a farok alsó oldala, a lábak belső oldalai és az áll befoglalása sötétszürkétől feketéig terjed. A közbenső szín csak kissé jelzett. Az aljszőr az egész testen kékesszürke. A szem sötétbarna, a karmok sötétbarnától feketéig terjedhetnek.
/ forrás: Magyar Óriásnyúl-tenyésztők Országos Egyesülete- Fajtastandard /

 
Ingyenes honlapkészítő
Profi, üzleti honlapkészítő
Hirdetés   10
Végre értem amit angolul mondanak nekem, és megértik amit mondok.

KÖSZÖNÖM NOÉMI!